BGG Top 100 wekelijkse ranglijst

- Nov 14, 2018-

BGG TOP 100 wekelijkse ranglijst


We zullen de wijzigingen in de top 100 van de BGG-ranglijsten in de week classificeren en samenvatten. Ontworpen voor spelers die nieuw zijn in de pits en die blijven letten op BGG, verandert het TOP 100-klassement van het bordspel en laat het je de huidige populaire bordgame-trends kennen.

Games met een rangorde van meer dan 5

# 67 → 58 #

Messing: Birmingham (2018)

Martin Wallace's game uit 2007 Brass: Birmingham is een economisch strategiespel. Het vertelt het verhaal van ondernemers die in Birmingham strijden tijdens de Industriële Revolutie van 1770 tot 1870.

Spellen met een lagere ranking

# 64 → 66 #

Mombasa (2015)

In Mombasa kopen spelers deze handelsposities over het Afrikaanse continent door aandelen te kopen in bedrijven in Mombasa, Kaapstad, St. Louis en Cairo om de meeste winst te behalen.

Eerste optreden van de TOP100-game

# 99

Agricola (herziene editie) 2016

Het is een veelgeprezen en bekroonde game. Het Agricola basisspel is een herziene editie van de beroemde klassieker van Uwe Rosenberg.

Stijgende game rank Top 5

# 15

Twilight Imperium: Fourth Edition (2017)

Twilight Imperium 4 is geen volledig nieuw ontwerp, maar een herbewerking die was geoptimaliseerd voor de vorige game. Het is een zeer standaard sci-fi Amerikaans bordspel. Spelers zullen hun territorium uitbreiden door uitbreiding, oorlog, diplomatie en andere middelen om overwinningspunten te verdienen. De speler die als eerste 10 punten wint, wint het spel.

# 25

Geest eiland

Het is een op strategieën gebaseerd samenwerkingsspel met een gevoel van substitutie om je eiland te verdedigen tegen koloniale agressors. Spelers zijn verschillende aardse zielen, elk met hun eigen unieke elementaire kracht.

# 49

Dominante soorten

Deze game reproduceert op abstracte wijze een klein deel van de oude geschiedenis: een lange en groeiende ijstijd, en wat een schepsel zich moet aanpassen aan deze langzaam veranderende planeet.

# 53

Velden van Arle

Fieldsof Arle is een ander landbouwthema dat werd gelanceerd door UweRosenberg in 2014. Het is weer een spel voor twee spelers. De achtergrond is de Waddeneilanden. Verdeeld over 9 half jaar (rond). De ronde is verdeeld in zomer en winter. Spelers kunnen alleen zomeracties uitvoeren in zomerrondes, winteractiviteiten in de winter en verschillende items in verschillende seizoensrondes.

Een paar:Boord van spelontwerper Routine - variabele speler bevoegdheden Volgende:Het tellen van Top Tien Boutique Single voor bordspel